19.1.15

Igualada FHCP 3 - 3 CP Vilanova

Enllaç per veure el resum del partit de Canal Blau - Clica aquí.

ES-PEC-TA-CLE

Intensitat, entrega, esforç, concentració, emoció...passió. Espectacular partit aquest diumenge a Les Comes corresponent a la jornada 9 de l’OKlliga femenina, que disputaven l’Igualada FHCP i el CP Vilanova. Les vilanovines necessitaven els tres punts per expulsar-se el mal inici de lliga -amb només una victòria- i es van “buidar”. Les igualadines volien, almenys, esborrar el mal record de la temporada passada on les del Garraf es van imposar per un contundent 0-8. Sens dubte ho van fer. I amb escreix!

Competició: OKlliga femenina. Jornada 9. Les Comes: 80 persones. Entrada gratui-ta.

Igualada FHCP 3

Laia Navarrete -P-, Elba Garreta, Judith Baldris, Laura Salvador (2) i Marta Soler.
També Sílvia Borràs -P-, Clara Ferrer, Laura Torres i Raquel Bernadas (1). Entrenador: Raül Ramírez i Harry Mora

CP Vilanova 3
Cate Ortega -P-, Patrícia Miret (2), Maria Figuerola, Maria Córdoba i Clàudia Miret (1). També Mònica Ferrer -P-, Paola Pascual, Laia Jiménez i Helena de Sivatte. Entrenadors: Jordi Mier i Joan Canals.

Àrbitre: Enrique Manuel Díaz Sánchez. Bé. Tot i tenir un criteri particular alhora d'interpretar peus, va estar correcte en línies generals.
_________________________________________________________________________

El 0-8 de la temporada passada encara estava present aquest diumenge a Les Comes. Però en aquesta ocasió el context era diferent. Les igualadines, amb una dinàmica positiva, més pel bon joc dels darrers partits que pels resultats, on alguns no han acompanyat, encaraven aquest partit conscients de que en aquesta ocasió, tenien arguments i recursos per lluitar pels punts. Mentres-tant les del Garraf, venien amb una dinàmica negativa però maquillada per la primera victòria a la lliga assolida la setmana passada contra un bon Sferic de Terrassa a Vilanova.
Els primers minuts vam veure per primera vegada aquesta temporada un Igualada amb ganes de posar-se per davant al marcador només començar el partit i en els primers tres minuts ja havien fet cinc llançaments a porteria. Però les del Garraf no els va inquietar en excés i al minut 4 la Patrí-cia Miret aprofitava una bola “morta” dins l’àrea per inaugurar el marcador, (0-1).
L’Igualada encaixava un altre gol en els primers minuts. Una xacra aquesta temporada. Però en aquesta ocasió no va ser per falta d’intensitat o concentració. Així, les igualadines van “apretar” més per igualar el partit. Però quatre minuts després, l’altra germana Miret, la Clàudia, augmenta la diferència després d’una perfecta finta fruit d’un contraatac; (0-2). El fantasma del 0-8 va treure el cap.
Però l’equip de Raül Ramírez i Harry Mora no creu en fantasmes, és molt lluitador i només dos minuts després, en un allunyat, col·locat i potent xut de la Laura Salvador en una falta, la bola entrava per l’escaire esquerre de la porteria defensada per la portera vilanovina, i internacional per Espanya, Cate Ortega; que només va poder treure la bola del fons de la porteria per a fer la sacada de centre. (1-2).

Amb l’equip lluitant i reduint diferències, les locals es van abocar en atac amb l’ànsia d’empatar el partit. Les ocasions arribaven però aquest punt d’ansietat feia que no es definissin en gol en els metres finals. Mentrestant el CP Vilanova, més regular en el seu joc, intentava en les seves pos-sessions donar el toc de tranquil·litat. Era evident que volien conservar l’avantatge veient el perill de les locals. Tot i així, les ocasions que arribaven a porteria les desfeia eficientment la portera igualadina Laia Navarrete.

Quan semblava que el partit arribaria al descans amb el mínim avantatge per a les visitants, a tres minuts del final, l’àrbitre gallec Enrique Manuel Díaz Sánchez, xiula uns peus d’una defensora visitant dins l’àrea; penal. La pena màxima la llançaria la Laura Torres però sense sort. Un minut després la Raquel Bernadas marcaria el seu golet - i ja en van vuit - després de materialitzar un contraatac i superar per abaix a la portera Cate Ortega, (2-2).
Ara sí arribaríem al descans. L’Igualada, que aquesta temporada encaixa gols en els primers minuts, també els marca en els darrers. - Recordem que en el darrer desplaçament a Bigues i Riells, les de l’Anoia van marcar el gol de la victòria a 11 segons del final.-
L’inici de la segona part també va ser intensa i als cinc minuts, l’àrbitre gallec castigaria amb un penal a l’Igualada per peus. El penal el transformaria amb un xic de sort la Patrícia Miret, pel fet que la bola va quedar frenada per les proteccions de la portera Laia però que no evitar que superés la línia de gol, (2-3).

El partit ja estava sent molt vistós, però d’aquí fins al final va ser un “Uuuiii” constant per ambdós equips. L’Igualada es veia capaç de superar un equip que feia uns mesos el va humiliar a la pista amb el ja esmentat 0-8. L’Igualada no volia perdre aquest partit perquè eren conscients de què el podien guanyar. A l’espectacle s’hi va sumar també la portera de l’Igualada, Laia Navarrete, de només 15 anys, que amb les seves intervencions va exasperar a tota l’expedició vilanovina.

L’Igualada estava lluitant per no perdre el partit, les ocasions arribaven però no es definien en gol. Les incisions de la Raquel Bernadas creaven molt perill, les contres eren mig gol però tampoc es definien. Ara un rebot, ara un estick que desvia l’assistència definitiva, ara un pal, ara la Cate.... Calia sumar-li les clares ocasions de les visitants que anava desfent amb solvència la Laia.
El temps s’esgotava i entràvem en els darrers cinc minuts... però és quan marca l’Igualada. Torna-ria a passar? Les locals feien la falta 10 i la pertinent falta directa pel CP Vilanova la picaria la Maria Córdoba. La Laia va malbaratar el xut i els posteriors remats de la vilanovina, a qui també va exas-perar. Espectacular.
La Laia feia molt bé la seva feina, ara faltava marcar el gol que no volia entrar. Quedava poc més d’un minut i les visitants amb nou faltes aguantaven la bola als “fondus” per perdre temps man-tenint la bola. Era, potser, una manera de reconèixer la superioritat local.
L’Igualada va forçar la desena falta de les vilanovines. Era l’ocasió perfecta, el moment perfecte... era el moment. La capitana Laura Salvador es va prendre el seu temps per preparar-se el llança-ment de la falta directa. Tots esperàvem un petit toc i un fort xut de la capitana.... així va ser, xut fort, on la bola, sense tocar a terra, va picar en els dos pals i va entrar. Era l’empat en un xut per-fecte. Era l’empat fruit de la fe i del sacrifici de tot l’equip, (3-3).

Quedava un minut. En l’anterior partit, a Bigues, en els darrers seixanta segons es van marcar dos gols... però tot i intentar-ho, ara ja no es mouria més el marcador i el partit acabaria amb empat a 3 gols. Els espectadors de Les Comes eren tots conscients que havien assistit a un gran partit, jugat per dos bons equips, i amb dues grans porteres, la Cate Ortega i la jove Laia Navarrete.

Després d’aquest partit l’Igualada FHCP manté la 7a posició a la OKlliga amb 10 punts i en aquests moments estaria classificat per a la Copa de la Reina. Queden 4 jornades per definir-ne els 8 clas-sificats definitius.

L’Igualada Femení Hoquei Club Patins anima a tots els seus socis i seguidors a presenciar el partit de la següent jornada -la 10a- a Terrassa (a 40 minuts), contra un altre rival directe, l’Sferic de Terrassa. Serà el dissabte dia 24 de gener a les 18:00 h. El club egarenc ocupa la 8a posició amb 8 punts i un partit menys que les de l’Anoia. L’Sfèric s’ha reforçat aquesta temporada amb dues jugadores xilenes i és un dels menys golejats de la lliga. Serà difícil guanyar-li els tres punts a casa seva, però si els lluitem fins al darrer segon...

Per a tots els que voleu acompanyar l’equip des d’Igualada, us fem saber que sortirem des de Les Comes el dissabte vinent a les 16:00 h. Estem segurs que valdrà la pena.

13.1.15

COP D’AUTORITAT

L’Igualada es va endur els tres punts de la pista d’un rival directe, el Bigues i Riells. Les noies de Raül Ramírez i Harry Mora es consoliden a la mitja taula en un partit que es va sentenciar als 11 segons del final, després de l’empat de les locals a 44 segons del mateix.

Enllaç per poder veure el vídeo del resum del partit. Cliqueu aquí!!!

Competició: OKlliga femenina. Jornada 8.

Bigues i Riells 2
Cristina Vegas -P-, Sara Cristòfol, Gemma Cristòfol, Judith Milla i Marta Borràs (1). També Georgina Gervilla -P-, Laura Carrillo (1), Clàudi Argemí i Laia Pera. Entrenador: Mariona Carmona

Laia Navarrete -P-, Elba Garreta, Laura Salvador, Marta Soler i Meritxell Martínez.
També Sílvia Borràs -P-, Judit Baldris (1), Raquel Bernadas (2) i Laura Torres. Entrenadors: Raül Ramírez i Harry Mora
Àrbitre: Josep Leon Ruíz. Excel·lent arbitratge del reusenc. Criteri únic per a ambdós equips i molt encertat en pràcticament totes les decisions.

L’Igualada ha donat un cop d’autoritat davant un rival directe i a domicili. Les igualadines van endur-se els tres punts fruit de la lluita i l’esforç fins el darrer segon. Aquest partit serveix per agafar confiança de cara als propers dos partits, també contra rivals directes, i per posar-se en 7a posició a la taula. El diumenge que ve, a Les Comes contra el CP Vilanova - que es troba lluny de les primeres posicions -, i d’aquí a 15 dies a Terrassa contra l’Sfèric que es troba ara a un punt, per sota, de les de l’Anoia.
El partit començava amb moltes precaucions defensives per ambdues bandes. Mica en mica l’Igualada anava agafant confiança i s’anava sentint cada vegada més còmode a la pista. Així, en una recuperació de bola, la Raquel es planta en un u contra u davant la portera, i la supera per abaix a falta de 8 minuts pel final de la primera part, (0-1).
A partir d’aquí les locals assumeixen un rol més ofensiu i el partit entra en una fase de descontrol que afavoreix a les de Bigues. Les locals empaten gràcies a un xut exterior de la Laura Carrillo que desvia de manera involuntària la Meritxell Martínez i deixa descol·locada la portera de les igualadi-nes, Laia Navarrete; (1-1).
El partit continuaria desbocat durant els quatre minuts restants fins a la mitja part. Els equipa enfi-laven el camí dels vestidors amb empat a un gol i amb només dues faltes per a cada equip.
Als dos minuts de la represa, en un contraatac, les igualadines s’avançarien en el marcador grà-cies al gol de la Judith Baldris que, en un dos contra un i amb assistència prèvia de la deu igualadi-na, Raquel Bernadas, posava l’1 a 2.
El Bigues i Riells, molt lluitadores, van ser més incisives en atac i en defensa. Fruït d’aquesta defensa es van anar carregant de faltes i en una d’elles, l’àrbitre va assenyalar falta directa favora-ble a les igualadines, i on la Laura Torres no va aconseguir enganyar a la portera local Cristina Vegas.
A nou minuts del final, en una altra falta de les biguetanes, li suposava a la Gemma Camp la primera targeta blava del partit. La falta directa corresponent l’enviaria al pal la capitana Laura Salvador, i les de l’Anoia no sabrien treure profit de la superioritat numèrica. Les igualadines no aconseguien dominar el partit i desaprofitaven les faltes directes. Les de Bigues es creixien en ràpides transicions d’atac fruit d’una intensa pressió que incomodava en excés a les visitants.
Els darrers 5 minuts van ser d’infart. En una acció desafortunada, la Meritxell Martínez feia una falta involuntària i veia la targeta blava. Això suposava la pertinent falta directa en contra i jugar dos minuts amb inferioritat numèrica. La falta directa la fallaria la Marta Borràs tot i buscar molt bé el forat a la Laia Navarrete. Les de Bigues, tot i crear molt perill, tampoc sabien aprofitar la superioritat numèrica i arribarien a la 10a falta d’equip. L’Igualada tenia la 3a falta directa per sen-tanciar el partit. Però ara seria la Raquel Bernadas que després de picar al travesser deixaria la bola sobre mateix de la línia de gol i, amb molts problemes, la portera local allunyaria.
El Bigues va anar amb tot en els darrers minuts. En una error defensiu, la Marta Borràs, lliure de marcatge dins l’àrea, engalta un fort xut i la bola entra per l’escaire llarg de la porteria igualadina i posava l’empat a dos gols a 44 segons del final del partit; (2-2). Un gerro d’aigua glaçada des-prés de les opcions per sentenciar el partit que havien tingut les d’Igualada.
Però no hi havia temps per a lamentar res. Ni tant sols de pensar que l’Igualada es trobava a una falta de la 10a... i que donaria peu a una falta directa del Bigues... En un xut molt llunyà de la Laura Salvador i després del refús de la portera local, la Raquel recull la bola i marca el definitiu, ara sí, gol de la victòria de l’Igualada. Quedaven 11 segons.
Aquest equip demostra l’esforç de totes les jugadores fins al darrer segon en tots els partits, la bona feina de l’equip tècnic, Raül Ramírez i Harry Mora. L’extraordinària aportació de la crack igua-ladina, Raquel Bernadas que ja amb 7 gols, entra en el TOP10 de màximes golejadores. I l’excel·lent feina de la jove portera Laia Navarrete, que amb el seu treball i compromís està demostrant ser una portera d’OK lliga.
Amb aquesta important victòria a Bigues, l’Igualada ocupa la 7a posició amb 9 punts, guanya molta confiança, marca una clara línia ascendent i deixa ben clar que té bones opcions de classificar-se per a la Copa de la Reina. Amb 18 gols marcats, és el 5è màxim golejador de la taula i un dels dos equips de la lliga que ha aconseguit marcar-li un gol al tot poderós Voltregà (porta només dos gols encaixats).
El proper partit també és important; serà diumenge que ve dia 18 a les 12:30 h. contra el CP Vila-nova. L’equip revelació de la temporada passada, ha guanyat el seu primer partit aquesta mateixa jornada i amb 7 punts ocupa la 9a posició. Un altre rival directe que l’Igualada ha de guanyar per evitar ser superades a la classificació per les vilanovines.
El club igualadí convida a tots els seguidors d’hoquei patins a recolzar l’equip presenciant aquest diumenge el partit contra el Vilanova a Les Comes a les 12:30 h. Junts serem més, i més forts.

15.12.14

SEGONA VICTÒRIA CONSECUTIVA

Les igualadines van partir en excés

GIRONA H.C.                                           1
Virginia Diaz (P), Ariadna Campistol, Carla Dorca, Carla Grí, Ariadna Cabezas, (equip titular) Elena Ruiz, Laura Viella i Alba Ceballos (P).

IGUALADA FEMENÍ H.C.P.                        3
Laia Navarrete (P), Elba Garreta, Clara Ferrer, Marta Soler, Raquel Bernadas (equip titular), Laura Torres, Laura Salvador, Judith Baldrís, Meritxell Martínez, Sol Albares (P)

L’equip del Igualada Femení HCP, va assolir una nova victòria al pista del Girona H.C.
Les igualadines tot i patir en excés en la primera part, van disposar de ocasions clares tant sols començar al partit, però la manca de punteria van fer que no es transformessin en gols.
Cap a la meitat d’aquest temps la Raquel no va encertar a transformar un penal, però sortosament l’Elba en el minut 12’ 02’’ assolia arrossegant la bola batre per baix a la portera local. Semblava que les coses s’encarrilaven però va aparèixer la pressió en les noies d’en Raül Ramírez i a manca de 2’ 47” pel descans Elena Ruiz assolia l’empat amb que es va arribar al descans.

En l’inici del segon temps es va notar les indicacions que l’entrenador igualadí, havia donat a les seves pupil·les, el joc era més pausat i dominant per part de les igualadines, sense errors en defensa i treballant molt bé els atacs. Fruit d’això va ser com en el minut 5’ 59” la Judith amb molta picardia enviava la bola sobre la portera sortint des de darrera de la porteria i la pròpia jugadora local s’introduïa la bola al fons de la seva porteria.

La pressió que intentava el Girona era infructuosa. Les jugadores del Igualada FHCP estaven molt concentrades i treballaven molt bé en defensa, a més les bones accions de la Laia donaven seguretat a l’equip. A manca de 2’ 17” per acabar el partir les noies de l’Anoia van disposar d’un nou penal, però aquest cop la que va estar desafortunada va ser la Laura Salvador, enviat el seu xut sobre les guardes de la portera local.

Afortunadament per les igualadines tant sols trenta segons desprès la Raquel en una jugada de ú contra ú introduïa la bola al fons de la porteria gironina amb un xut a mitja alçada, que sorprenia a la seva defensora i a la portera local, assolint així el gol de la tranquil·litat.

Quedaven 1’ 47” i les igualadines estaven amb nou faltes d’equip. A manca de tant sols setze segons les Gironines van disposar del llançament de falta directa per la desena falta de l’equip igualadí. L’encarregada del llançament va ser Laura Viella, però la Laia va saber aguantar com una veterana i forçar l’error de la davantera local.

A partir d’aquí les nostres jugadores van saber aguantar la bola fent-la córrer per tota la pista i assolint així el resultat final de 1 a 3. Aquesta victòria les col·loca en la vuitena posició de la classificació, dins de les places que classifiquen per la copa de la Reina, tot i que es molt aviat i de moment l’objectiu es anar partit a partit.

Proper partit: La propera jornada serà el diumenge 21/12/14 a les 12:30 hores al Pavelló de Les Comes envers el H.C. Palau de Plegamans, un altre del equips que han començat forts la competició. Us hi esperem a tots per donar suport a les nostres noies!!!

9.12.14

VICTÒRIA!!

L’Igualada guanya el primer partit de lliga amb un recital de bon joc i d’equip.

Igualada FHCP                            6

Sílvia Borràs -P-, Elba Garreta (1), Clara Ferrer, Marta Soler i Laura Torres (2). També, Solange Albares, Raquel Bernadas (2), Laura Salvador, Meritxell Martínez (1) i Laia Navarrete -P-.

Filtros Cartes Sta. M. del Pilar   0

Elenan Díez -P-, Júlia Andrés, Clara Santos, María del Moral i Nerea Blanco. També Laura Peñaló, Claire Currey, Marina Rodríguez i Ana Peñaló -P-.

Primer partit impecable de l’Igualada i primera victòria. Incontestable i imparable joc d’equip.
A diferència dels darrers partits les igualadines van sortir més concentrades i van ser elles les que als pocs minuts d’inici s’avançaven ja en el marcador gràcies al gol de la Laura Torres al minut 3 de joc (1-0).
El domini de les noies de Raül Ramírez era clar i a mesura passaven els minuts anaven agafant encara més confiança i més intensitat. Al minut 7 era l’Elba Garreta la que culminava una bona jugada trenada i anotava el segon per les locals (2-0).
Al minut 14 era la Raquel Bernadas, quasi recuperada de la gastroenteritis, la que s’apuntava el tercer i deixava el partit més que encarat (3-0).
L’equip madrileny no abaixava els braços i intentava escurçar la diferència, però la bona defensa de tot l’equip desactivava qualsevol ocasió de perill de les visitants.
A dos minuts del descans la Meritxell Martínez marcava el seu golet i aixemplava la diferència. (4-0). En els darrers segons de la primera part la Raquel marcaria el cinquè gol i que era el segon en la seva compte particular (5-0).

La segona part va ser una extensió de la primer però amb menys gols. El desgast físic del partit del dia abans contra l’Hostelcur Gijón hi era i l’objectiu, amb la victòria assegurada, era ara la de no encaixar cap gol.
Les visitants, ferides, volien marcar el gol de l’honor, però la defensa i la portera Sílvia Borràs van desfer tot allò que arribava.
Així, a 6 minuts del final, la Laura Torres marcava el darrer gol del partit i segon particular (6-0). Un minut més tard la Raquel tindria l’oportunitat de marcar un altre gol per a les igualadines però va fallar una falta directa.
L’Igualada sumava per fi tres punts després de disputar els primers partits contra 3 dels 4 primers classificats. El partit d’avui ha confirmat que les igualadines estan treballant bé i es veuen amb opcions d’assolir el primer objectiu; classificar-se per a la Copa de la Reina. La bona feina del tàndem tècnic format per Raül Ramírez i Harry Mora comença a donar bons resultats.

El proper dissabte a les 21:00 h, les igualadines juguen a la pista del Girona. Les gironines, amb un partit més, no han aconseguit encara guanyar cap partit i posaran molt cara la victòria visitant per intentar sortir de la zona de descens. Tot i així les igualadines volen seguir millorant i sumar punts.

Gràcies Al Comité Català de Hoquei Patins i especialment al seu fotògraf que ens ha facilitat aquestes imatges.