13.1.15

COP D’AUTORITAT

L’Igualada es va endur els tres punts de la pista d’un rival directe, el Bigues i Riells. Les noies de Raül Ramírez i Harry Mora es consoliden a la mitja taula en un partit que es va sentenciar als 11 segons del final, després de l’empat de les locals a 44 segons del mateix.

Enllaç per poder veure el vídeo del resum del partit. Cliqueu aquí!!!

Competició: OKlliga femenina. Jornada 8.

Bigues i Riells 2
Cristina Vegas -P-, Sara Cristòfol, Gemma Cristòfol, Judith Milla i Marta Borràs (1). També Georgina Gervilla -P-, Laura Carrillo (1), Clàudi Argemí i Laia Pera. Entrenador: Mariona Carmona

Igualada FHCP 3
Laia Navarrete -P-, Elba Garreta, Laura Salvador, Marta Soler i Meritxell Martínez.
També Sílvia Borràs -P-, Judit Baldris (1), Raquel Bernadas (2) i Laura Torres. Entrenadors: Raül Ramírez i Harry Mora
Àrbitre: Josep Leon Ruíz. Excel·lent arbitratge del reusenc. Criteri únic per a ambdós equips i molt encertat en pràcticament totes les decisions.

L’Igualada ha donat un cop d’autoritat davant un rival directe i a domicili. Les igualadines van endur-se els tres punts fruit de la lluita i l’esforç fins el darrer segon. Aquest partit serveix per agafar confiança de cara als propers dos partits, també contra rivals directes, i per posar-se en 7a posició a la taula. El diumenge que ve, a Les Comes contra el CP Vilanova - que es troba lluny de les primeres posicions -, i d’aquí a 15 dies a Terrassa contra l’Sfèric que es troba ara a un punt, per sota, de les de l’Anoia.
El partit començava amb moltes precaucions defensives per ambdues bandes. Mica en mica l’Igualada anava agafant confiança i s’anava sentint cada vegada més còmode a la pista. Així, en una recuperació de bola, la Raquel es planta en un u contra u davant la portera, i la supera per abaix a falta de 8 minuts pel final de la primera part, (0-1).
A partir d’aquí les locals assumeixen un rol més ofensiu i el partit entra en una fase de descontrol que afavoreix a les de Bigues. Les locals empaten gràcies a un xut exterior de la Laura Carrillo que desvia de manera involuntària la Meritxell Martínez i deixa descol·locada la portera de les igualadi-nes, Laia Navarrete; (1-1).
El partit continuaria desbocat durant els quatre minuts restants fins a la mitja part. Els equipa enfi-laven el camí dels vestidors amb empat a un gol i amb només dues faltes per a cada equip.
Als dos minuts de la represa, en un contraatac, les igualadines s’avançarien en el marcador grà-cies al gol de la Judith Baldris que, en un dos contra un i amb assistència prèvia de la deu igualadi-na, Raquel Bernadas, posava l’1 a 2.
El Bigues i Riells, molt lluitadores, van ser més incisives en atac i en defensa. Fruït d’aquesta defensa es van anar carregant de faltes i en una d’elles, l’àrbitre va assenyalar falta directa favora-ble a les igualadines, i on la Laura Torres no va aconseguir enganyar a la portera local Cristina Vegas.
A nou minuts del final, en una altra falta de les biguetanes, li suposava a la Gemma Camp la primera targeta blava del partit. La falta directa corresponent l’enviaria al pal la capitana Laura Salvador, i les de l’Anoia no sabrien treure profit de la superioritat numèrica. Les igualadines no aconseguien dominar el partit i desaprofitaven les faltes directes. Les de Bigues es creixien en ràpides transicions d’atac fruit d’una intensa pressió que incomodava en excés a les visitants.
Els darrers 5 minuts van ser d’infart. En una acció desafortunada, la Meritxell Martínez feia una falta involuntària i veia la targeta blava. Això suposava la pertinent falta directa en contra i jugar dos minuts amb inferioritat numèrica. La falta directa la fallaria la Marta Borràs tot i buscar molt bé el forat a la Laia Navarrete. Les de Bigues, tot i crear molt perill, tampoc sabien aprofitar la superioritat numèrica i arribarien a la 10a falta d’equip. L’Igualada tenia la 3a falta directa per sen-tanciar el partit. Però ara seria la Raquel Bernadas que després de picar al travesser deixaria la bola sobre mateix de la línia de gol i, amb molts problemes, la portera local allunyaria.
El Bigues va anar amb tot en els darrers minuts. En una error defensiu, la Marta Borràs, lliure de marcatge dins l’àrea, engalta un fort xut i la bola entra per l’escaire llarg de la porteria igualadina i posava l’empat a dos gols a 44 segons del final del partit; (2-2). Un gerro d’aigua glaçada des-prés de les opcions per sentenciar el partit que havien tingut les d’Igualada.
Però no hi havia temps per a lamentar res. Ni tant sols de pensar que l’Igualada es trobava a una falta de la 10a... i que donaria peu a una falta directa del Bigues... En un xut molt llunyà de la Laura Salvador i després del refús de la portera local, la Raquel recull la bola i marca el definitiu, ara sí, gol de la victòria de l’Igualada. Quedaven 11 segons.
Aquest equip demostra l’esforç de totes les jugadores fins al darrer segon en tots els partits, la bona feina de l’equip tècnic, Raül Ramírez i Harry Mora. L’extraordinària aportació de la crack igua-ladina, Raquel Bernadas que ja amb 7 gols, entra en el TOP10 de màximes golejadores. I l’excel·lent feina de la jove portera Laia Navarrete, que amb el seu treball i compromís està demostrant ser una portera d’OK lliga.
Amb aquesta important victòria a Bigues, l’Igualada ocupa la 7a posició amb 9 punts, guanya molta confiança, marca una clara línia ascendent i deixa ben clar que té bones opcions de classificar-se per a la Copa de la Reina. Amb 18 gols marcats, és el 5è màxim golejador de la taula i un dels dos equips de la lliga que ha aconseguit marcar-li un gol al tot poderós Voltregà (porta només dos gols encaixats).
El proper partit també és important; serà diumenge que ve dia 18 a les 12:30 h. contra el CP Vila-nova. L’equip revelació de la temporada passada, ha guanyat el seu primer partit aquesta mateixa jornada i amb 7 punts ocupa la 9a posició. Un altre rival directe que l’Igualada ha de guanyar per evitar ser superades a la classificació per les vilanovines.
El club igualadí convida a tots els seguidors d’hoquei patins a recolzar l’equip presenciant aquest diumenge el partit contra el Vilanova a Les Comes a les 12:30 h. Junts serem més, i més forts.