9.12.14

Vanessa Daribó tomba l’Igualada

La jugadora francesa, fitxada aquesta temporada per l’equip asturià, en té prou amb els errors defensius de les igualadines per marcar un pòquer de gols.

Igualada FHCP 2
Laia Navarrete, Elba Garreta, Laura Salvador (1), Marta Soler i Laura Torres. També, Judit Baldris, Raquel Bernadas (1), Clara Ferrer, Meritxell Martínez i Sílvia Borràs.

Hostelcur Gijón 8
Cristina Klein, Sara González (1), Sílvia Cadrecha (1), Vanesa Daribó (4) i Maria Díez (2). També Paula Calleja i Marta González.

Aquest dissabte a les 14:00 es va disputar a Les Comes, el partit ajornat corresponent a la 3a
jornada de l’OK lliga femenina, que no es va poder jugar pel compromís europeu del Gijón. L'equip
igualadí sortia amb la intensió de posar-li les coses força difícil a un dels millors equips d’Europa.
Però altre cop un gol encaixat als primers minuts de joc va condicionar altra vegada el partit. El
marcador l’estrenaria la millor jugadora del partit, la francesa Vanessa Daribó. Fitxada aquesta
temporada, serà segur una de les màximes golejadores de la competició. (0-1)
Tot i el matiner gol, les igualadines es van posar la porteria defensada per l’alemanya Cristina Klein
entre sella i sella i amb llargues possessions cercaven el forat per estrenar el marcador local.
Abocades a l’atac per empatar el partit, una contra del Gijón culminada per la seva jugadora igualadina,
Maria Díez va eixamplar la diferència en el marcador. (0-2) El cop psicològic hi era. Agafant
confiança per cercar l’empat, un error defensiu suposa una contra i un altre gol encaixat. I sense
donar temps a recuperar-se, altre cop la igualadina de l’Hostelcur tornava a marcar. (0-3) Així
doncs, minut 13 de partit i tres gols en contra.
Mig minut després però, un clar penal favorable a les igualadines el transformaria la capitana
Laura Salvador, (1-3). Prèviament, l’àrbitre va mostrar la targeta blava a l’entrenadora asturiana
per protestar. Aquest gol semblava posar un altre cop a les locals dins del partit... Però la reacció
de les de Gijón va ser letal i un minut després recuperaven la diferència perduda amb el segon gol
de la francesa Daribó, (1-4).
Faltant 5 minuts per la mitja part encara va donar temps a les visitants a marcar un parell de gols
més. El primer seria de la Sílvia Cadrecha fruit d’una llarga possessió visitant. El darrer de Sara
González aprofitant un altre error defensiu, una contra, i un u contra u amb la portera Laia Navarrete,
que tot i els gols no va estar desencertada.
A la represa les locals van madurar més la bola i allargaven les possessions per trobar, amb
paciència, la millor opció de rematada. Mentrestant, les visitants especulaven i guardaven “armes”
de cara al partit de l’endemà diumenge contra el PHC Sant Cugat. Tot i així el partit s’acabaria amb
dos gols més de la francesa Daribó i un de la Raquel Bernadas per a les locals. Cal destacar que
la número 10 igualadina ha patit una gastroenteritis aquesta setmana que havia deixat a l’aire la
seva participació en aquest partit.

L’Igualada disposarà d’unes hores per recuperar-se, física i psicològicament abans d’enfrontar-se,
a les 12:30 h. contra l’equip madrileny del Santa Maria del Pilar on hi juga la també igualadina
Maria del Moral. Una altra exjugadora també del CP Alcorcón, campió d’Europa la temporada passada
juntament amb les germanes Bernadas.
Les igualadines han de sumar ja els primers punts de la lliga i estrenar-se per arribar almenys a
la vuitena plaça, al final de la primera volta, que donaria dret a participar a la Copa de la Reina.

Moltes gràcies a Luis Miguel Velasco Hevia per la seva aportació d'imatges de gran qualitat.